Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AURORA

 

Då solens första strålar glittrar på vita driva

Aurora, den vackraste drottning,blickar mot månens skiva

 

Hon är blek, hon är skön, hon är is, hon är eld

Åt gryningens timma hon vigt sig helgd

 

Av solens första strålar hon låter sig smeka

den höljer henne i värme,tränger in i livet det veka

 

Ovanligt vackra färger föds ur hennes stora smärta

och kölden tränger djupare, in till hennes hjärta

 

Det glimma och det spraka i storslagen symfoni

och skaren på snön den gnistra som fasetterat fyrverkeri

 

Då himlen så nu glöda på marmorerat vis

brinna denna fackla i ett hölje av is

 

Hennes stund på dygnet,är ack förgängligt kort

Då obönhörligt dagen randas livet hennes rinner bort

 

Var dag hon föds och var dag hon dör

Aurora, du vackraste drottning, dig bugar vi oss för




Fri vers av lisa"puzzle"svensson
Läst 512 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-12-19 15:44



Bookmark and Share


  zacke :]
väldigt väldigt bra,

skön rytm :)
2012-04-10

  Lorenzolars
Gillaar
2012-01-04

    ADI Nehlin
ljuvligt vackert
2011-12-20

    ej medlem längre
bravissimo :)

tycker mycket om!
2011-12-20

  Ex¤animo
Vacker - bryter denna is
2011-12-20

  Linda CH VIP
Fin rytm, takt och rimmen sitter som en smäck. Vacker hyllning till solens gudinna!
2011-12-19

  La Magnólia VIP
Mycket vacker gryningsdikt ...
2011-12-19

    ej medlem längre
Vilken vacker dikt!

Men du, var är hon den där Aurora?
Jag tror hon har gått i exil!
2011-12-19

  Per Blomqvist
Bytt stil? Gillart
2011-12-19
  > Nästa text
< Föregående

lisa
lisa"puzzle"svensson