Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en citrus för solen

 

 

 

kvällningen rör gardinerna
i alla hyreshusens fönster

det tänds lampor och lyktor
i min övergivna kropp

jag drar österut, västerut -

jag lämnar det gamla
för världen, som alltid är ny

i motgång, medgång, passgång
rör jag mig mot solen till -

bränns det, vet jag
att jag är på rätt väg

jag ställer stolar vid bordet
och äter tre frukter -
ACD-vitamin, en injektion B12

och en citrus för solen

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-03 22:21



Bookmark and Share


  Raul Ström
Mot framtidens land - utan luftmadrass ?
2011-06-05

  Anya VIP
Tycker om, särskilt:
i motgång, medgång, passgång
rör jag mig mot solen till -

bränns det, vet jag
att jag är på rätt väg
2011-06-04

  anits VIP
Jag tycker om den här
ditt sätt att skriva och
förmedla det är helt fantastiskt
2011-06-04

  Ingela Svenson VIP
Gillar sarskilt passgangen! Snyggt!
2011-06-04

  Rosmarin
Vilken fin bild! både vacker och spännande - ett riktigt konstverk som skulle stå bra helt för sig själv också
2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP