Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svit av formfria haikus


i vikens lila silver - dykänder


i vikens lila silver
svallet
svartvita dykänder i rad

som en gul krokan
ståtar träkyrkan på näset
en minneslund

tornspirans svarta kors
väger tungt
färjan klyver knipornas parad

båten bullrar in mot hamn
röster ropar
motorer tystnar

rödmålad vänthall
tom
dykänder lyfter – applåderar!

i vikens lila silver
svallet





Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 1346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2005-12-29 00:58



Bookmark and Share


  Fulbergarn
en formfri haiku
som slutar som en tanka
tål att tänka på
2018-05-19

    ej medlem längre
Du är en Mästare!
2014-10-30

  Eva Langrath VIP
Ser viken framför mig dina ord målar en bild och ett sinnestillstånd av vila och ro.

Eva
2009-01-15

  Miss Mod
Verkligen som en minneslund.
2009-01-03

  aol
jag bara smälter
2007-11-28

  Lonley star
gillar det du skriver, det jag läst hitills är så målade på något sätt och jag får många bilder och sommarminen i huvudet. tack för man får läsa:P

MVH Lisa
2006-12-04

  Cris
Vilken lysande formfri haikusvit... Underbara sommarbilder, skärgård ..vackra färger...
bara vackert
2006-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP