Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hemtrakt

 

 

 

det står stort och vitt och ser ut
som ett barndomshem

en skål med lögner, en berså av syrén
en labyrint som växer snabbare än jag

där står ett gäng människor
med stora händer som äter upp mig

ett vitt hus med fördragna fönster
och blinda balkonger

ett översiggivet hus; så förbittrat
att frukter vissnar och trillar
och slår sig mot asfalten -

dessa röda, gröna kart
som gick sönder vid förlossningen
och inte duger någonting till -

som inte blir syltade, saftade, bortgjorda
i klassrummet eller musteriet

gatan blir en väg; blir vägen bort
blir en autostrada i Hitlers gamla Heimat

en påminnelse om vår dödlighet; en vinkning
från framtidens forntid; just idag
är en gammal dag med hus, gator, fönster

precis som alla andra dagar

jag drar draperiet mot mitten av scenen
stänger av arbetarna

och kastar blickar åt motsatt håll
än vad alla kunde tro - jag är motsatsen
till mig själv; jag är fri från jag

jag är övergivet blå
eller röd av love och understanding

inte grå och vit och svart; jag är ett hus
med fönster i glas-mosaik

ett rött hus i vägkorsningen

jag står som en dåre i trafiken
medan jag längtar, längtar, längtar
efter en annan tid än den

som syns i kristallkulor över hela klotet;
hos varenda en av Satans häxor syns det
att jag är ofarligt blå -

bara ett pigment och en keramik och en lera
för dig att begrava händerna i

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-05 01:01



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och fängslande skrivet
2011-06-05

  Ingela Svenson VIP
enastaende, som en berattlse, sa vacker och innehallsrik, huset, det ar tillstangt och oppet beroende pa synvinkeln
2011-06-05

  Jan Widströmer VIP
Expressivt!
2011-06-05

  Anders Perols
Barndomsminnen på självanalytiskt manér. Strofen "jag är motsatsen
till mig själv; jag är fri från jag" - känns central i texten som är strålande välskriven.
2011-06-05

  Raul Ström
En vinkning från framtidens forntid ..... tidens lopp är således ingen linjär historia - synd att detta samhället bygger på Tick & Tack
2011-06-05

  stella
Syns i kristallkulor över hela klotet :))
2011-06-05

  Nanna X
oj sån skärpa
glasklar bitterhet
därför inte utan hopp
2011-06-05

    Bealiis
Väldigt fint skrivet, gillar den starkt.
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP