Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag i taget

Stannade upp, lyssnade in
vad hjärtat sa.
Stannade upp, lyssnade in
vad magen sa.
Stannade upp, lyssnade in
vad själen sa.

Då hjärtat hoppade glädjeskutt
magen var nöjd
själens spegel klar utan repor,
visste jag nuet hade kommit.

Ögonens glans började försvinna
sorgen läktes ut, då mina gamla
sår syddes ihop med kärlek, mjuka
ömma ord från mig själv.

Tomma tankar byttes ut mot fylliga
mjuka meningar, då tankarna hamnade
i maskinen kom de nytvättade och
väldoftande, så leendet nådde
munnen.
Sargade tankar rök bort
med vattnets virvelvarv.

Ansiktets struktur, liksom kroppens
hållning rätades ut, likt en matta,
stannade rak i ryggen utan skam.

Själens spegel möter världen med
omsorg, förstånd och mycket empati.





Fri vers av Filosofen2
Läst 378 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-05 18:42



Bookmark and Share


  Janne
Vilken ljuvlig
läsning för mina
sinnen just nu!

"Stannar upp vid dom två
sista raderna en stund,
vilar i dina omtänksamma ord"
2011-06-06

    AA VIP
Bra text. Inlevelse.
2011-06-06

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vilken härlig morgonrutin för en underbart bra start på dagen!
2011-06-05

    ej medlem längre
Bra text !
2011-06-05

  Herr Funderare
Jag tycker du skriver väldigt bra, beskrivande och med en inlevelse...härligt!!!
2011-06-05

  mickech
var stolt för den du är! Bra skrivet!
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2