Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om kärlek

Jag vet ingenting om kärlek
så detta blir en kort text

Jag har aldrig kunnat se på en människa
och direkt, eller efter ett litet tag säga om den att
den där människan gillar mig
eller ogillar mig
eller ens hatar eller älskar mig

men det känns inte så viktigt
för det mesta
att veta vad någon icke-definierad person tycker om mig
oftast tycker jag ju ingenting alls om dem

svårare är när man vill älska någon
och att de älskar mig tillbaka
när jag inte vet vad kärlek innebär
eller om de bara tolererar mig

Men det spelar ingen roll, tror jag
Jag vet ju vad jag känner om dem

att jag blir glad när de är glada
att jag har ont när de har ont
att man blir uppfylld av tanken av den andre
och inte sig själv
om än bara för ett litet tag

Vad de tycker om mig känns mindre viktigt
men det är ju ingenting jag kan kontrollera

Fast det vore ju säkert trevligt att höra
vilka ord som än väljs
och tro på vad de betyder
utan att undra
vad fan de betyder

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 352 gånger
Publicerad 2011-06-07 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen