Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommartankar

Solbruna axlar jag tittar på.
Äntligen sommar vi längtat efter
med hetta, starka strålar som
leker med våran längtan.

Sommarvädrets alla kontraster
växlar som tiden. Igår suktade
vi i solens strålar, idag söka skydd
undan regnet.

Kroppen nu brun, aldrig jag
nått denna häftiga känsla då rastlösa
ben burit mig vidare. Då stranden
söktes förr bländade magens mjölvita
färg andra solbruna strandfantaster.

Detta år besöks många stränder, då
sommarkort bär mina vägar vart jag vill.
Min lilla prinsessa med mig följer.
Tillsammans vi upptäcker Skåne
utan stress.
Nu helt obegränsat åker vi kors och
tvärs, besöker städer, byar vår vy aldrig
nått.

Ven, en ö utanför Landskrona.
Då jag står vid havets strand ser jag
ön, tittar jag mot horisonten, Danmark jag
skådar. Underbart då ögats sikt når
över horisonten där hav kysser land.




Fri vers av Filosofen2
Läst 442 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-06-07 10:02



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Det var en mycket skön läsning. Du har varit i ditt rätta element när du skrivit om sommartankar!
2011-06-26

  Apoems
fantastisk atmosfär!
2011-06-07

    AA VIP
Vacker bild du målar upp.
2011-06-07

    ej medlem längre
Fint !!!
2011-06-07

  Anna*
Sommarskönt tillsammans i upptäckarlust och värme! Gillar skarpt!
2011-06-07

  mickech
Stor upptäckarglädje!
2011-06-07

  Sofhia Wirström
Ven är en underbar ö där finns härliga äventyr för stora och små. Fina ord, fin dikt. Man riktigt känner er nyfikenhet inför sommaren.
2011-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2