Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför ser du inte demonerna och varför spelar du inte melodin som vi hör den





Som du vänder världen,
kastar allting upp och sen ner.
Skär igenom luftbubblorna i plasten
och sliter luften ur mina lungor
varje gång du ler.


Snurrar stilla lögner i ditt blöta hår.
Låtsas du att vi äntligen älskar oss själva nu
eller väntar du på
att jag slår sönder dina drömmar?
Krafsar och klöser dina vingar mitt itu.


Viskar att jag förändrade din värld,
som om jag är bara din.
Du tror att du har sett allt
men du har nog inte
sett nånting.


Jag rusar ifrån dig också,
förminskad i dina överlägsna kvarter.
Men dina fötter,
dom flyger en meter över marken och
varför ser du inte demonerna, dom som hånler?


Du ackompanjerar bort grumliga drömmar,
till en sliten myt.
En sedan länge bortglömd luftgitarr.
Mina lögner, dom är ingenting för fantasin och
skakande fingrar trasslar in ditt plektrum i mitt virrvarr.


Vem vill du nu att jag låtsas att jag är?
När jag tänker för högt och skrattar fel.
Alla mina tårar som är fulla med hål.
Jag har blod på mina händer,
men du bara ler och ler och ler


Kniven i lungorna, rör den inte nu
och spegeln, jag har gråtit färdigt framför den.
För vem är inte vacker i ovissheten?
Så stäm om dina fingertoppar,
spela våra tårar ostämda igen.


En fläckfri hjälte i en lika felfri värld.
Tystlåtna ackord kan inte bitas lika lömskt
som sorgsna ord
Om jag drömmer oskyldigt på ditt bröst om natten
vem dränker då kylan när mitt hjärta expanderar i ditt blod?


Men om jag tänker dina tankar
och skrattar lågt,
då är det din godhet jag springer ifrån.
För jag har smaken av ditt blod på tänderna,
och hur vet vi att kärleken inte är en demon?










Fri vers av Ylvavirvla
Läst 658 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-06-09 18:18



Bookmark and Share


  Pernilla Skantz
Wow. Jag tappade just mina ord. Fantastiskt.
2011-09-12

  firefire
grymt bra skrivet!
2011-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Ylvavirvla
Ylvavirvla