Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktlös

Jag står maktlös
inför vad som komma skall
Du skrattar, hånar -
njuter av mitt förfall

Utan varning
Hugger du till
Du gör med mig
Precis vad du vill

En osynlig skepnad -
Du saknar namn
Allt det du önskar
Ror du i hamn

Fängslad i mitt eget hus
Utan hopp och utan ljus
Såg du mig vanka
Av och an
Jag bad och grät
Tills du försvann

Du flydde fältet än en gång
Men jag kan höra
din olyckssång
När du far med vinden
Genom den mörka natten
Du törstar efter blod
Och knappast efter vatten
Att du sedan finner
Ett nytt svagt bröst
Är för mina sinnen
En ack så klen tröst

Ett blankt vitt ark
Och en penna i min hand
Får skräcken att försvinna
Och rinna ut i sand




Fri vers av maximilano
Läst 247 gånger
Publicerad 2011-06-09 21:24



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Vackert och sorgligt.
Bra att det blir pennan
Du tar till för att
gå vidare
2011-06-09
  > Nästa text
< Föregående

maximilano