Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag väntade på Gunnar Ekelöf

 

 

 

Jag väntade på Gunnar Ekelöf,
men han kom aldrig.
Bland trädens fallna grenar vid stranden stod jag.
Där han stått för sextio år sedan.
Jag insåg att tiden hade gått.

Det växte svampar där, och små eklöv,
som jag tog hem, och satte i en vas.
Nu står mina eklöv här.
Jag ser deras rundade konturer med nya ögon.
Med Gunnar Ekelöfs ögon.

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-10 20:35



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint om en idol
2011-06-11

  Per Teofilusson
en idol, jo.
2011-06-10

  Eva Helene VIP
Bara jag hör om Gunnar Ekelöf blir jag lyrisk . . .
2011-06-10

  Gawain VIP
Mäktigt. Finner inga ord som riktigt fyller ut vad jag egentligen vill ha sagt och det är en hel del. Det här var riktigt bra.
2011-06-10

  lodjuret/seglare VIP
Alltid roligt med hyllningar och tips om vad man kan tänka sig att läsa, jag har just varit och lånat diktsamlingar av Tranströmer. Ekelöf har redan sin givna plats i bokhyllan.
2011-06-10

    lärjunge
Ekelöfs händer var valkiga

han arbetade som krossare

av bokstävlarna


och eget liv



Sämre kan ni vänta på
än skärvorna
av denne inspiratör

*

Bra!!!
2011-06-10

    ej medlem längre
fin text om en stor dktare - själv satt jag en dag på Söder i solen på en bänk och plötsligt satt Thomas Tranströmer där bredvid
2011-06-10

  Ingela Svenson VIP
Diktar´filosofi, fint!
2011-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP