Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

itu på riktigt - ett brev

 

 

 

varför står där inga väntande hundar
med dreglet som trasor kring munnen -

jag hade förväntat mig det när jag kom ut
från kvinnofängelset i lila långklänning -
mellan badställena vadade jag i min klänning

varför ska det ta slut
just när man har som roligast -
varför måste man gå bort -

jag hade fällts för mened
och här stod jag och ljög igen
och lade ord i munnen
på människor som gick förbi

jag var ursprungsfull och fylld av förväntan
när hundarna äntligen kom

och detta är det enda som hänt mig sedan sist

jag ser fram mot ditt brev adresserat till två
för nu är jag itu på riktigt

och inte alls som i mina expektioner på livet
som en ensidig diamant utan fel eller flaws

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-11 00:43



Bookmark and Share


  Nanna X
härlig, ovanligt episk!
2011-08-31

  AgnesP
Kun åh denne gang.
2011-06-11

  Elaine.S VIP
Vilken intressant dikt, vilken historia, imponerad !!

"och detta är det enda som hänt mig sedan sist

jag ser fram mot ditt brev adresserat till två
för nu är jag itu på riktigt"
2011-06-11

  Ingela Svenson VIP
O Herregud, vilket otroligt stark text, jag fångas så till den grad att jag känner vansinnet växa ut som päls på min kropp...-"hur är detta möjligt" är det enda jag hinner tänka innan jag svimmar
2011-06-11

  Gawain VIP
Så spännande och snyggt att det blir svårt, på det där härligt enkla sättet. Man fastnar direkt, läser, följer, läser igen och fastnar. Läser igen och häpnar..

Wow, woman, du är ju helt kolossal!
2011-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP