Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnbågens vackraste skatt




Jag vandrade nätter och dagar
tog kliv över myrar och berg
jag korsade två oceaner
på jakt efter kärlekens färg

så många kulörer det fanns där
och vissa de skimrade så
men aldrig jag tyckte mig finna
den väg som var skönast att gå

blev jagad av vargar i natten
som rev mig och bet i min hud
så kläderna hängde som trasor
som de gör på en Askungebrud

jag lyckades fly trots min svaghet
men kom ändå inte till ro
så trött var min kropp på att färdas
var fanns den då – räddningens bro?

jag fann ej den skimrande färgen
men kanske är det just så
att om man söker för mycket
så blir den omöjlig att nå

nu vilar jag stilla och önskar
att vingarna just denna natt
tar med mig till eviga somrar
och till regnbågens vackraste skatt










Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 504 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-06-11 16:29



Bookmark and Share


  jörgen g
Spännande och välskrivet!
2011-08-01

  Piraya
måleri med ord till vacker tavla.
2011-07-27

  Maria T
Så skönt att få vila stilla
och längta till evig sommar
2011-07-18

  Anna*
Vackert, rytmiskt och med fina naturliga rim som bär upp och leder vidare!
2011-07-17

  ULJO
Den skatten skulle jag vilja finna, där finns nog kärleken till livet, gömd i ett spektrum av färger och glädje.
2011-06-28

  Larsdotter
väldigt fint!
2011-06-22

    ej medlem längre
Gott Atoaa!
Det finns
genuin
poesiglöd
här
2011-06-19

  Osvalds_Dotter VIP
Vackert målande skriftat -
ja denna var helt underbar!!
2011-06-18

  M M Mannheim VIP
Vacker naturskön dikt, vackert beskrivande ord. Kram till dig Anitha!!!!
2011-06-16

  sangel
Så oerhört vackert och sinnligt <3
2011-06-13

  Anita Brännström VIP
så målande och fint skrivet
Anita
2011-06-13

  Trädflickan
Jättevackert och fint skrivet. Poetiskt så det förslår.
2011-06-11

  Peter Olausson VIP
bravo!
2011-06-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Regnbågstext
i kärlek klädd
vilken härlig bädd!
2011-06-11

    ej medlem längre
Avslappnat fint !!!
2011-06-11

  Göran Gustafsson VIP
Mycket vackert skrivet om kärlekens eviga längtan
2011-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen