Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det tar 300 år av ömsint vård av naturen för att vi skall få vandra omkring i en riktig engelsk park


Guds lov i naturen

Under sekelgamla ekar
får vi vandra i ditt ljus

Hjärtats stormar du betvingar
du oss lyfter till en boning
utan tyngd av jordiskt brus

Dina tjänare har vårdat
denna sal du skapat här

Vi dig tackar käre Herre
för den nåd du oss beskär




Bunden vers (Rim) av walborg
Läst 1022 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2011-06-12 23:20



Bookmark and Share


  jörgen g
Skön poesi som gör själen glad!
2011-08-07

  La Magnólia VIP
Så vackert du beskriver den kärlek Han ger oss genom sitt skaparverk!
2011-07-20

  Linda CH VIP
Du prisar naturen i en vacker bön full av tacksamhet.
2011-06-28

    ej medlem längre
Din trosvisshet känns i dina dikter.. och din glädje över det du känner att Gud ger... och du "smittar" oss som läser
2011-06-27

  Maria T
En vacker lovsång och
tacksägelse till Guds
storslagna natur
2011-06-26

  Bodil Sandberg
En underbar dikt walborg ödmjukt innerligt och fantastiskt vackert!☼
2011-06-26

    maija tuori
Otroligt vacker lovsång...
2011-06-21

    ej medlem längre
En vacker psalm ljuder här,
mitt hjärta svarar, Herre, jag har dig kär.
2011-06-20

  aol
underbart stilla flyter din dikt, så berörande fint skriftat
2011-06-20

  Nils Teodor VIP
Vacker
2011-06-19

    ej medlem längre
Lovsång
god att läsa
i stilla viskan
2011-06-19

    ej medlem längre
Jag säger bara "Oh så vackert"!

Bokmärker!
2011-06-17

    Annika J
Din dikt berör fint hur även den odlade naturen berör oss, skapelsen vittnar om Skaparen. Och träden är viktiga ,nämns i psalmer , används ibland som metaforer.
Dikten har psalmton.
2011-06-13

  Epione VIP
Oh vad fint skildrat, jag känner så på Levene äng, oförstörd mark där det känns gudomligt att vandra.
Du skriver med en vacker penna min vän och bjuder på fina bilder.
2011-06-13

  Bibbi VIP
Vi hade en sådan engelsk park med den åldern där jag bodde förut och där var mitt paradis på jord.

Suveränt skriven.
2011-06-13

  Catharina Edin VIP
Så vackert; en bön och ett tack, som jag instämmer i!
2011-06-13

  stenhur VIP
Människan och Skaparen - vördnad och omsorg möts i en känsla av fulländad harmoni
2011-06-13

  Minkki VIP
en så fin text till en fin rubrik - jag ser ett fint ljusflöde genom trädkronorna. Allt vad anda har...
2011-06-12

  erkki
Känns som en psalm. Fin rytm och ödmjukt tonfall inför naturens gudomliga storhet. Vackert!
2011-06-12

  mare VIP
Fin dikt
2011-06-12
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg