Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pyramiden

Solen brände på min rygg

den var som garvat läder

vinden , solen , öknens sand

ristat in sina tecken på min hud

den kunde berätta om årtionden

av slit hårt arbete

tårar

svett

Släpat

slitit

burit tunga stenar

bit för bit hade jag byggt

under solens hetta

under månens silversken

vindarnas piskande sandkornen

mot min hud

där var jag

det var där jag tillbringat min tid

Under stjärnorna

tillsammans med dem

de hade talat till mej

i de mörka nätterna

lyskraften i från dem

hade skänkt mej friden i hjärtat

Skådande satt jag tillbakalutad mot mitt livsverk

Såg det sträcka sej upp

Upp mot universum

rakt upp i genom oändligheten

Delaktigheten i detta monument

Spåren av liv

liv som offrats för storheten

var det värt alla droppar

de av svett, tårar , blod

urkramade till det sista

Det var ett liv

ett stycke historia

en del i alltet

det var mitt utan äganderätt

livet levt i innerlighet

Kärleken till mej

Skapandet av min pyramid

I grunden solid med en styrka

klarar den starkaste storm

 

med blicken vänd emot universum

Skådande in i oändligheten




Fri vers av Anira
Läst 303 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-13 13:35



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Så vacker och talande
2011-08-21

  Lena Själsöga Keijser
vacker andas denna bildväg
2011-06-13

  Mona Drugge
Vacker.
2011-06-13

  Gawain VIP
Vackert, stort, intressant. Får mig att tänka på en bok jag läst av Paul Brunton med titeln "Till Egypten", mycket intressant sak. Men dikten din är ju nästan kolossalt bra, så väl avvägd i språk och form. Så fyllig och stark. Fantastisk.
2011-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira