Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lånetid

Springer
rader upp
rader ned
genom korridorer

de finns överallt
orden
de skrivna

där de finns
överallt
i arkiven
biblioteket
alla ord
de nedpräntade på pergament
de skrivna i sanden

oskrivna orden
de har också sin plats
ofundna
ord ingen ännu skriftat
i hop till berättelser
i sitt rätta sammanhang

Där finns allt
det som sagts
tänkts
hela rikedomen
i ett enda stort bibliotek

Lånekortet stämplas aldrig ut
besökstiden är evig
lånetiden obegränsad

Läsekravet
ett öppet hjärta

Där finns allt
allt ett öppet hjärta kan önska sej
allt och lite därtill
livet
upplevelserna
samlat

En plats att älska
Älskade ord
evigheters vindar
insvepta med ord
öppna salar
fyllda med oskrivna ord
förtrollande sagor
utan slut

Drömmar att plocka
Berättelsegarn att spinnas
Sagotäcken att vävas

Omsvept i berättelser
i från evigheternas viskningar
dröjer jag mig kvar
stannar kvar
lite till

Svepas in
svepas med
i andningarna
pulsen
mumlet av röster
de som berättat berättelserna
genom evighetens rymd

Kvardröjande minnen
uppfångade i en dröm

Evigheternas minnesbank
i ett underbart bibliotek utan slut

Med förhoppning att min lånetid aldrig tar slut




Fri vers av Anira
Läst 365 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-13 14:51



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Var kan man ansöka om ett kort? :))) Gillar verkligen din text! Bra!
2011-06-17

  Lena Själsöga Keijser
din trädgård blommar vacker
2011-06-13

    AA VIP
Fint skriftat. AA
2011-06-13

  Mona Drugge
Så fin.
2011-06-13

  M.A.J.R
väldigt bra skrivet! du får applåder av mig
2011-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira