Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädflickan

Flickan och trädet
Trädet och flickan

Dem är ett
Ett är dem

En gång var det inte så

Oplaskimrande vatten
är den plats varifrån
flickan härstammar

Över vandrande berg
genom riken av glas
Från den tid då trädets märg
en gång sprakade av färg

Som smaragd skimrar
hennes hud
Med en indigoblå skrud
Hennes midnatts svarta hår
tindrar likaså

Flickans namn är Indra
Tindra

Ett träd
åldrat med tiden
tidlöst i århundraden

Djupa hål
sår i trädets väsen
Vinden tränger sig på
Kylan berövar själen

Endast flickan
kan väcka åter

I månens sken
flickan färdas bland
taggar vita som snö
svarta som havsdjup

En värld av under
dolda vidunder

Skugglika
Mörka
Osynliga

Flickan dem skådar

Dem till trädet
henne leder

Gryningen stor
i skymning gror

Natt och dag möts

Träd och flicka
Flicka och träd

Alltid
Aldrig

Förenade

För evigt
i intet




Fri vers av MoonCalled
Läst 417 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-13 18:05



Bookmark and Share


  Maria T
dikten liksom virvlar fram
över berg, i månsken
för evigt
2012-03-13

  Lena Själsöga Keijser
det är för mig en fröjd
hjärteglädje i att möta dina bilder
vilka väver
liv
väver innebörd

du skriver i hela din skönhets skaparvind

tack
2011-06-13

  Trädflickan
Fångades av rubriken :) läste sen den vackra dikten.
2011-06-13

  mickech
Mycket vackert skriven!
2011-06-13
  > Nästa text
< Föregående

MoonCalled
MoonCalled