Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ögonblickstanke

Det handlar alltid om sekunder.

Ögonblickets makt över nuet.

Vi definieras utifrån dem,
och vi definierar utifrån dem.

Dåtid, framtid...
... knappt att de ens existerar

i ögonblicket
och i nuet

i en verklighet...
... skapad av ögonblick

Handlar det då verkligen om sekunder?

Är inte ögonblicken någonting större?

Är det någonting unikt,
och skilt från tid i definitionen av detsamma?

Ett ögonblick har inget existensberättigande i nuet,
ellerens i framtid, eller dåtid.

Men ändå är ögonblicken allt...
... då allt skapas av ögonblick.

Det enda kravet är att någon uppfattar ögonblicket som ett ögonblick,
definierar ögonblicket som ett ögonblick...

... människans största förmåga
att se, gripa tag i, och sätta ord på det som ordet själv definierar.

Det, och att andas...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 168 gånger
Publicerad 2011-06-13 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen