Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vaknar och undrar vem jag är

 

jag behövde hämta något på vinden

men gick till källaren i källaren

för att dra upp den där flaggan en midsommar till  

i lägenheten i Alvik som egentligen var den jag bodde i

i en annan tid, ett liv

med en säng och en man och ett barn, som var vårt, men

med en kärlek som aldrig riktigt lyfte på riktigt utan

hela tiden behövde starksprit och stora ord för att

leva, överleva, hantera

verkligheten eller egentligen

göra allt för att glömma bort vardagens trista tvätttider

städdagar middagar

igen, igen, igen

 

jag vaknar och undrar vem jag är

jag vet att jag behöver hämta något på vinden

men jag har hamnat i källaren i källaren

igen

spökena där uppe stavas tomma, oskrivna blad

oförväntade godheter storheter

 

det okända skrämmer

  




Fri vers av Elin S
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-01 13:33



Bookmark and Share


  cilax VIP
Tycker om den
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S