Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ailes



Avstånden växte om natten. Jag såg aldrig hur det rörde sig men du gled längre bort för varje morgon. Kanske tog drömmen dig, en liten bit i taget. Dit, till tillflyktsorten där lyckan var valfri och där jag aldrig fick plats.

Jag återkommer alltid till sekunder. Om tiden och dess relevans, om hur den luckras upp, förångas i mina slutna händer. Jag tror att den kan bindas kvar med bokstäver, med pennans spretiga garn och blir besviken var gång det misslyckas.

Även jag drömmer. Om samma saker som de flesta; sex och lycka - utan inbördes ordning. Och jag stannar, förlikar mig med alltet och intigheten. Jag rör mig blott i dina utkanter, ett perifert väsen bland skuggorna. Det är kallt där och jag skriver till dig;

nu när jag tappat
mina sista fjädrar
frågar jag mig
om vingarna
någonsin bar





Prosa av Anders Perols
Läst 846 gånger och applåderad av 41 personer
Utvald text
Publicerad 2011-06-14 10:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du är sådär som man vill skriva ut, eller viska
2013-09-26

    ej medlem längre
mjukt, välflytande och trovärdigt skrivet. bra!
2011-07-28

  Stjärnregn
Håren i nacken reser sig, underläppen darrar och ögonen vattnas. Hiskeligt bra detta!
2011-06-20

  stenen/ Yv Ericsson
nyinspirerad!? det lyckas dig fantastiskt väl! bra bra bra!
2011-06-19

  Aisha VIP
en intressant reflektion av en verklighet man kanske inte alltid vill se...

skrivet på ett poetiskt sätt...
fint!
2011-06-16

  Carola Zettergren
Mm.. Sorgligt som sanningen är då, när avstånden vuxit sig för stora- mycket bra och nära skrivet!
2011-06-15

    Melona
Den här är en njutning att läsa och den är både hård och mjuk på samma gång. Slutet är så förbannat sorgligt, nästan uppgivet och jag tror vi är många som kan applicera den här texten på händelser/intryck i våra liv. Det bästa jag läst utav dig!
2011-06-15

    Max Poisé
Kvalitetstext som bär balanserat hela vägen! Riktigt, riktigt bra Anders! Välkommen hem!
2011-06-15

    ej medlem längre
en bra och tänkvärd text
2011-06-15

  evana
Du når så långt in med denna text! Berörd är inte tillräckligt som uttryck!Tack!
2011-06-14

  /Isabel
Det här måste vara det bästa du skrivit, i alla fall av det jag läst. Du känns ärlig i ditt språk, viket tilltalar mig, och förmedlar naket denna sakta uppluckring.

Det är det där flödet - känslor blir till tankar som blir bilder - som blir till ord.

Fortsätt så.
2011-06-14

  Inkarasilas
Innerligt ärligt på ett sätt som får andetagen att försöka pressa sig ur ett sugrör i halsen, du skriver för jävla bra i detta nu.
2011-06-14

  Catharina Edin VIP
Så sorgesamt vackert - väldigt finstämt och välskrivet.
2011-06-14

  Svartsilver
slutet lyfter hela dikten så himla fint.
2011-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Anders Perols
Anders Perols