Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ljuva tiden


I den ljuva sommartiden, tanken rusar
susar förbi i hög fart....
Längtan efter det varma och trygga
den finner jag på en brygga, ögat
tittar, söker...följer det böljande
vattnet. Måsen som seglar mjukt över
vattenytan.
Solen speglar som silver i vattnet.

Vid en grön,skön äng full av det vilda
ej planlagt...vajar fritt för vinden....
träd och blommor var och en på sin
plats men tillsammans skapar något
ljuvt och så vackert...

Vinden spelar sin musik mellan trädens
grenar, löven sjunger sin egen sång..
så mjukt ljuvligt och vackert.
Och invid trädens fot vilar en liten fågel,
men som snart vaknar till och flyger
högt och bildar en sång tillsammans
med andra fåglar..som var och en
bidrar med vackra stämmor....

Att få vara med och se, andas, förundras
över allt detta vackra.
Det är en gåva given till oss alla
att få njuta......




Fri vers av Margithe VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-14 21:49



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tycker om den poesin, ja !
2014-05-10

  Elaine.S VIP
Jag landar i dina ord, de skänker lugn. Visst är tiden nu en ljuv tid...om man bara stannar upp så kan man få finnas mitt i den fullt ut.
2011-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Margithe
Margithe VIP