Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

katten sitter på balkongen

 

 

 

katten sitter på balkongen

väntar på mås, skata, fluga
viss blåst, lite stänk, mest sol

katten vickar på tårna
spottar kärnor

andas pepparmintspastiller

funderar kring barndom
kring syster, lek, mjölk

springer i sömnen; skrattar

väcks av en dörr som står och slår
fäster en blå ballong i halsbandet

sväljer gråten; äter hallonglass

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-16 14:00



Bookmark and Share


  AgnesP
Dejlig!
2011-06-16

  Anders Perols
Något som kännetecknar ett duktig författare är just att de kan skriva fängslande om precis vad som helst. Precis som här.
2011-06-16

    ej medlem längre
innehållsrikt kattliv
2011-06-16

  Carola Zettergren
Helt enkelt alldeles underbart, och jag blev lite kär jag med!:)
2011-06-16

  stella
Lite avlastande för oss tvåbenta om de fyrbenta känner som vi. :)
2011-06-16

  Daniel_78 VIP
de ser så fruktansvärt
intelligenta ut de där katterna, när de ligger
o tittar ut. jag blev lite kär i denna texten.
2011-06-16

  cilax VIP
ro, vemod, klös
2011-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP