Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flyktingstatus

 

 

 

Ledan sväljer sig självt
tills svansen sticker ut ur munnen.
Hemmahörighet eller flyktingstatus -
den greppar och biter.

Städerna är sedan länge borta
och jag leds vid tanken på dem.

Stammarna slog sig samman
och jag avundas dem deras eder -
deras övertygelser
som skyddar dem mot ormar.

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-17 19:37



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa, gillar ledan i denna. Så igenkännande! Tack!
2011-06-18

    ej medlem längre
Menade försiktiga, tunna blev diffust..
Bokmärkt.
2011-06-17

    ej medlem längre
I särklass stilistiskt målande
Med tunna hänvisningar i enormt
Tunga vatten.. så fantastisk text!
2011-06-17

  Ingela Svenson VIP
denna känns stark, och jag längtar styrka! Städer är civilisation, den är förvisso snart borta, oljan är snart slut det är slut på solens konserverade energi här på jorden, och allt blir återställt!
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP