Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"KÄRLEKENS MURAR"

Du bygger vackra broar min vän ..

broar för att rasera höga murar ...

Jag bygger murar runt mitt hjärta ..

för att inte såras av allt som lurar ...

 

Dina broar når över murar ..

når över min mur, du plockar sten för sten ...

Du ser blodet från ett sargat hjärta ..

jag känner värmen från handen din, så len ...

 

Jag har byggt muren så stark och hög ..

trodde ingen skulle nå upp, rasera ...

Ändå står du där strax utanför ..

plockar stenar, undrar "är det nåt mera" ...

 

Du stryker balsam på hjärtats sår ..

och river muren jag byggt för frid och ro ...

"Kliv över muren, ut på min bro ..

då kan du få min kärlek i enkelt bo ..."

 

 

© La Magnólia




Bunden vers (Rim) av La Magnólia VIP
Läst 827 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2011-06-18 11:48



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Så träffande alla bär vi murar runt oss
För att skydda innersta hjärtas rum.
En styrka i dikten stå imot inte låta sig
såras ,visa det går gå vidare i livet.
Envacker djup dikt.
2024-02-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket vackert. =)
2011-09-21

  jörgen g
Jag är hänförd av ditt diktarspråk och din gåva att finna de rätta orden...
2011-07-30

    Birgersdotter VIP
Så vackert om kärlekens murar.Underbart språk!
2011-07-24

  Ari Viklund
påminnelse att inga murar
är evig och det som göms
därinne är viktigast om det
som öppnar möjlighet att
alla murar ska rivas för att
bli gemensam kärleks bro

ett mycket vackert poem!!
2011-07-15

  Maria T
Fantastisk poesi
2011-07-13

  PPQ
underbar text som alltid trevlig midsommar:D
2011-06-24

    maija tuori
Otroligt vackert skriver Du ,om kärlekens kraft ....

Kärlek är starkare än döden ....tack !!!
2011-06-23

    Max Poisé
Betydelsefull text!
Tack för att du delar med dig!
2011-06-20

  Bibbi VIP
Oändligt bra.
2011-06-20

  Anna*
All heder till dem som tålmodigt bygger kärlekens broar och väntar in tilliten som gör att muren rasar och frihet får allt utrymme. Bilden är underbar och leder tankarna till Guds kärleksbro som alltid bär och består. Applåder
2011-06-20

  Aftonvännen
Byggande bildspråk med balans mellan banalt och vackert :)
2011-06-19

  erkki
Varmt, vackert, ödesmättat. Slitet mellan hopp och förtvivlan. Stämningsfullt!
2011-06-19

  Ninananonia VIP
Vackra är kärlekens murar...vackrast i världen.. :)
2011-06-19

  stenhur VIP
Att bli besegrad av en kraft som är större än den man själv hade att sätta emot - vackert och kärleksfullt skildrat!
2011-06-18

  Järnkatten
Den bron är till för att passeras, oerhört vackert skrivet...:)...bokmärker och lägger nära hjärtat...
2011-06-18

  mickech
Mmm bra skrivet, alla inre murar bör raseras.
2011-06-18
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP