Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fyra väggar

 

 

 

Staden har lossnat från mig; driftat -

 

jag längtar efter murar
jag vill begränsa mitt liv
med fyra väggar

 

blompinnarna växer högre
än växterna på fönsterblecket

 

jag finner bara remsor här -
inga runda former -
ingenting som doftar jord eller frön

bara vidskepelsens naturvidrighet
och avståndets patriarkala nödvändighet

 

när jag söker ljuset är mörkret
det som kommer närmast -

trots mina framgångar
förvränger jag min stad
bara du ber mig om det

 

Det sista jag gjorde var att lyfta penseln
från den blå evighet jag just färglade
och så satt jag här precis mest hela tiden

medan färgflagorna lade sig
som ett andra skinn över staden i mig

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-18 18:07



Bookmark and Share


    lärjunge
Längtan

beundransvärt

gestaltad
2011-06-19

  Elaine.S VIP
glömde bort att poängtera raderna

"blompinnarna växer högre
än växterna på fönsterblecket"
2011-06-19

  Elaine.S VIP
En oerhört stark dikt, jag fastnar allra mest för den sista raden, den är grymt bra. Det finns en vädjande ton i dikten som kan vara ställd till alla men den kan också vara ställd till jaget. Jag är imponerad av ditt sätt att skriva.
2011-06-19

  Ingela Svenson VIP
Den har utvecklats till en mycket fin text, jag faller framstupa igen!
2011-06-18

  lodjuret/seglare VIP
som så ofta lämnar du till läsaren en möjlighet att läsa mellan raderna
2011-06-18

  Jan Widströmer VIP
Sökandet efter orden och efter varat som man vill dem. Att fundera kring - i dina ord.
2011-06-18

  Ingela Svenson VIP
instämmer med föregående kommentar, just den meningen är nog nyckeln här, texten känns som att den är uppbyggd kring de orden, samt raden "och så satt jag här precis mest hela tiden"
2011-06-18

  Anya VIP
Gillar textens mustighet och sökandet som andas i hela texten. gillar också:
när jag söker ljuset är mörkret det
som kommer närmast -
2011-06-18

  Ingela Svenson VIP
Du ger mig huvudbry idag kära vän, fängslande men svår att förstå,
2011-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP