Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Än ligger isarna kvar

Än ligger isarna kvar
Som glas över Mälarens vatten
Än vivorna vilar i jord
Än frosten kommer om natten

Vad bryr sig sippan om detta?
Dess kronblad talar om vår
Vrider sig lystet mot solen
Fnittrar när strålarna når

Dagarna dröjer sig längre
Nätterna kortare är
Mörkret skyndar sig långsamt
När ljuset snart är här

I domkyrkans torn, det sjunger
Hör fåglarna skvallra om
Om säden som spirar i åkern
Om våren som äntligen kom




Bunden vers av annarebecca
Läst 300 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-19 21:47



Bookmark and Share


  Erik L
Du skapar många bilder med denna dikt - skickligt! Tycker också att du med dessa bilder fångat känslan och naturen när det går mot vår.
På sina håll kan rytmpedanten i mig sakna någon obetonad stavelse, vilket skulle kunna ge texten, som i det stora hela har ett bra flyt, ett ännu bättre flyt. Bra skrivet hur som haver!
2011-06-20

    AA VIP
Fin och stämningsfull text.
2011-06-19

  stenhur VIP
En mjukt melodisk och ljuvligt längtansfylld vårvisa!
2011-06-19
  > Nästa text
< Föregående

annarebecca
annarebecca