Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarnatten

Det var så längesen
Så många dagar och år
Ändå den midsommarnatten
Känns precis som igår

Jag gick så stilla hem
Och fast det redan var sent
Landade ändå ljuset
På ängen där borta så rent

Klart jag var tagen och trött
Kom från sjöbryggans dans
Men visst satt där en älva?
I tystnad band hon en krans

Och däribland allt blomster
Lyste älvan så skirt
Som malens färd mot ljuset
Drogs jag ohjälpligt dit

Åh, den älvan var vacker
Det kunde jag enkelt se
Visst så ljus och ljuvlig
En särskilt skinande fe

Jag minns den midsommarnatten
Nu så märklig sig ter
Minns den älvan på ängen
Ser hur hon ser mig och ler




Bunden vers av annarebecca
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-19 23:10



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Underbart vackert och stämningsfullt raderna flyter som en porlande bäck genom midsommarnatten!Trolskt skirt och fint ochhelt enkelt fantastisk rimpoesi!!Tycker om jättemycket !applause!
2011-06-20
  > Nästa text
< Föregående

annarebecca
annarebecca