Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker mig. . . .

Dagen har flytt. Som ett askmoln berättade om elden.

Det lät sig aldrig fångas.

Nu ligger jag här och undrar om det är detta mönster som sommaren tänkt sig. . .
Men det var ju jag som lät mig.

Fly undan ansvaret så att jag på så vis skulle vara lövet i vinden. Nej, askan bedrog mig nog aldrig.
Jag tänker på poeten på mitt bord och undrar hur hon möte det jävliga - men givetvis alltför korta - livet.

Jag tänker mig en idyll där solen alltid omfamnar trädtopparna och livet är likt en gammal gumman i en gungstol.

Sorgelösa (tankelösa?) dagar som flyr och inte dör i fångenskap.

Huvudvärken ligger på lur. Energin som skulle lagts i huvudet lade taggtråd runt tid och rum - som en katt som behöver djurförsäkring.

Förlåt mig,
det är visst ingen reda ikväll.

Men, bekänn ironin i söka avslappning i ett hemsökt hus.

En flykt som det säkerligen någonstans finns en facit på, X*Y,
nej jag vet fortfarande inte svaret (om nu ett svar finns att finna).


Hatten man drar kaninen ur försvann, och kaninen undrar var hatten tog vägen.
Säg det, den som vet.

Nej, det är sannerligen ingen reda ikväll.

God natt.




Fri vers av Moonwater
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-21 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moonwater
Moonwater