Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattsångare

 

 

söker

känner lite grus i handen
maskrosfjädrar -
känner, den jämna sanden

omörkad ligger himmelen öppen
sommarsång och vita lakan
jag överger staden nu -

sitter hos dig
dricker kaffe
en fontän med grönt vatten

hela natten

jag överger mig
överlämnar
lägger brevet på postlådan

minns

för länge sedan
när jag såg

alla andra
ville mig något
jag lät mig plockas

steg
vilrummet var mörkt och ensamt
jag trivdes där

minns
att jag övergav
och gav
igen

 

känner barrstigen stiga upp
i minnet

stenen, hunden, blåbären
i en kopp

jag övergav på riktigt
flög
siktade inte; hamnade

jag hamnar inuti
människan

där jag bor

sången min beskrivning
sångerna mitt arv

papperslappar
Strindberg och hans kärlek

det var jag
som sjöng, nätterna igenom -

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-22 00:37



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fint!
2011-06-22

  anits VIP
En helt underbar och fängslande text
2011-06-22

  stella
Så fjärilsaktigt vackert!
2011-06-22

  Anders Perols
Riktigt bra om barndomsminnen där det lilla samhället övergavs för staden. Den stad som nu övergivs för att möta sommaren, kanske?
2011-06-22

  cilax VIP
Det finns flöden som stillar oro ångest längtan. Detta är ett sådant flöde
2011-06-22

  Ingela Svenson VIP
denna är helt underbar, så du liksom i en kupad hand fångar din egen själ, det är du som sitter på stenen där, dina sånger är dina dikter som berör värdldssjälen, förlåt om jag låter pompöst melodramatisk, men så är det... Tack!
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP