Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommaren i de djupa värmländska skogarna

vid Vänerns glittrande strand.....

Sômmer.......




Sômmer...

Dä ä sômmer nu

gôtt dä ä

tänkt läng

unnrer ôm den kômmer

Vär va int nô bra

men dän ä här nô

mä sômmerlôv

blômmende änger

träa ä gröne

kröser och mölter

snart i skoga växer ôpp

jolappla blômmer

Brynnbära mä

Jola ä att e bra ställ å lev

En få va lit stôlli om en här ska bli

blan trôll å tômter

skogsråa mä

Då kann aldri tôlit bli

å va en tôcken där

e frå värmlan sôm aldri kan slute å stri 

Fesker i åa de simmer

Fôgglera flyger på himmlen dän blå

En få inte va feschli om en här ska leve

Nä.....en ska va sôm fôlk

int bry sej ôm fôlk vill på däj bôtte

 

 Män dä ä sômmer nô

Sola skiner

Vattne glittrer

Dä prassler i bôsker av allt skrômt

Värmland ä vackert

Dä ä här

Sagera bor

 

 

 

 




Fri vers av Anira
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-22 10:03



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Så härlig sommarsaga du ordmålar tavlan värmland.

Tycker om och bokmärker.

Tack Anira!
2011-06-23

  Järnkatten
Urskönt, var ofta i Värmland som barn, älskar dessa dialekter :)!!
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira