Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När man känner sig mindre vacker

Han går in i hennes rum. Hon ligger och läser med täcket upp till magen. Ingen tröja eller BH. 
"är du vaken?" han frågar lite tvekande försiktigt. Hon släpper boken med blicken. Kollar snabbt på honom innan hon drar upp täcket till hakan och fortsätter läsa. 
"du är vacker." 
"jag känner mig inte vacker." han ser en tår på hennes kind. 
"får jag sova jämte dig?" 
"visst." hon släpper inte boken. Han lägger sig jämte. Ett par centimeter ifrån. Hon känner hur det bränner i tomrummet. lägger ifrån sig boken och vänder sig mot honom. 
"kan du kyssa mig?" och det gör han. I hennes huvud kan hon se dem ovanifrån, hur det gnistrar och sprakar. De vill så mycket, men vågar inte. Hon tar en andnings paus, kollar på honom. Han ser på henne. 
"förlåt. Jag älskar dig" hon säger det tyst och fort så orden snubblar lite på varann. Han drar henne närmre, svarar inte med samma ord utan bara med kyssar och smek. Precis vad hon behöver just nu. 




Fri vers av Sophie Jennifer
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-23 12:36



Bookmark and Share


  AliciaK
Oerhört fin och sann text!
2011-06-24

    ej medlem längre
Så oerhört mjukt, vackert, innerligt, kärleksfullt och ömsint skrivet! Man känner verkligen hur värmen strålar från den här dikten och jag blir som den obotliga romantiker som jag råkar vara riktigt tagen och berörd. Med bara ett enda kort litet stycke förmedlas så mycket känsla och innehåll och texten verkar till sin karaktär både stark och lite blyg på samma gång. Det finns så mycket närhet här och kontakten tycks helt fullkomlig även om den är nästan ordlös och svaret kommer med kyssar och smekningar istället för några direkt uttalade fraser. Och kanske behöver heller inte mer sägas. Läpparnas och fingertopparnas tysta och sensuella vandring över huden talar sitt tydliga språk. Det här verkar i alla fall vara en helt ljuvlig förening och dikten fångar mycket väl situationen. Precis så här borde det vara för alltid. Och just i den här stunden så verkar det som om alla ens drömmar och allt man någonsin behövt eller längtat efter går i uppfyllelse när känslorna strålar samman i en enda punkt av närhet, ljus, samhörighet och absolut och total sinnesnärvaro.
2011-06-23

    ej medlem längre
Skirt, sinnligt och vackert
2011-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Sophie Jennifer
Sophie Jennifer