Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se det som en kortkrönika eller kulturkommentar


Midsommarfitta

Feminister som har tröttnat på att dansa runt ett stånd har uppfunnit ett nytt sätt att forma midsommaraftonens fallossymbol, nämligen till en fitta.

Vissa tycker kanske att det är en rolig grej, andra må ta anstöt åt språkbruket, men jag förundras över feministernas okunskap kring ritualen och behov av att hävda det kvinnliga könet. Visst, fittan måste ta mer plats i våra kukfixerade liv men när det kommer till midsommarfirandet är kvinnan redan representerad, bara det att blicken inte borde föras uppåt eller framåt för att se henne, utan ner i jorden.

Midsommarstången är en fallossymbol, midsommar är fruktbarhetens högtid och utan kvinnan ingen frukt. Tror verkligen dessa feminister att en fruktbarhetsritual helt och hållet utesluter det motsatta könet? Nej, se kvinnan! Hur stången, när den sänks ner i jorden befruktar och ger nytt liv, symboliskt förstås men i mina ögon tydligt. Dansen runtom blir en hyllning till detta mirakel, livet.

Ur en synvinkel är kvinnan kraftigt överrepresenterad under midsommarfirandet. Hon finns ju överallt, moder natur. Feminister, se er omkring och njut istället för att fästa er vid konkreta symboler.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Violet Blue
Läst 636 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-06-24 16:38



Bookmark and Share


  Carin
Så sant, bra skrivet!
2011-07-11

  Erik Hall
Riktigt bra skrivet!
2011-06-25

  Nina Ahlzén
Jaa, ack dessa feministers okunskap. (som ju är en helt igenom homogen grupp, där alla är likadana). "kvinnan (är ju) kraftigt överrepresenterad.." Hon tar snart över världen och det är finemang att du riktar dig till denna ignoranta skara med din slagkraftiga slutkläm. Nån gång får det vara nog. Sluta famla i mörkret nu och släpp loss helt enkelt, det ska jag göra!
2011-06-25

  Mats Henricson
Kan bara instämma helt i denna tolkning !
2011-06-25

    Max Poisé
Underhållande text!
Ser en och en annan grymta i bakgrunden!
2011-06-25

  lodjuret/seglare VIP
Jag förstår inte varför man nödvändigt måste sälla sig till att vara en ist, det vet man ju hur ister smakar och även hur det är med klister. Nej, tacka vet jag saltgurka, bostongurka, bananer och andra frukter. Fruktar man gud, gudrun eller någon annan himla varelse kan man också facka in sig något helt otroligt och sedan bryta mot alla dess regler bara en vänder sig och vrider likt masken på kroken. Du har här skrivit en alla tiders text och det tycker jag nog var där en för läsarna lockande rubrik dessutom. Texten förtjänar sina trenne knippen björkris att smiska stjärten med så fort någon sorts ister lockande dyker upp i skallen som en annan kasper ur lådan.
2011-06-25

  Järnkatten
Imponerande insikter, mina applåder till dig..
2011-06-24

  Gunnar Hilén VIP
Kram o våt puss från gunnar...gillar stort !
2011-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Violet Blue
Violet Blue