Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du blir alltmer lik Strindberg

 

 

 

Du blir alltmer lik Strindberg.

För var dag som går
suger du in kinderna lite mer
och höjer håret från pannan.

Jag har barn med Strindberg.

Två böcker och kök,
det blå tornet och den gröna ön,
det röda huset vid Karlaplan.

Jag har en doktor på Östermalm
men han är död.
Men han är död för mig.

Men han är död för dig och mig.

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-25 14:06



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Men han går igen, ständigt och jämt!
2011-06-25

  Larz Gustafsson VIP
"Mao Tse-tung kan aldrig dö", som Lennart Järlebro sade då han fick budet om ordförandens död den 9/9 1976.
2011-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP