Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så kan det gå

 

 

 

Vid 26 års ålder förlorade jag plötsligt en hand. Trots att jag bara bodde i ett studentrum kunde jag inte hitta den igen. Turligt nog var det min vänstra - det är i alla fall vad alla säger till mig.

- Tur i oturen att det inte var din högra hand, i alla fall!

Men vad vet de, egentligen? Jag kanske hade varmare känslor för min vänstra hand? Det var lillasyster-handen, den svagare, den jag beskyddade i alla lägen. Utom just då.

Det kan ha hänt när A plötsligt slog igen mitt fönster så det skallrade i rutorna. Det är möjligt att armen kom i kläm där. Sedan lade A snus i mina ögon och åkte hem till sig. När han återvände ett dygn senare hade jag redan sprungit iväg till Mentalsjukhuset och var alls icke medvetslös, vilket han hade befarat.

- Så kan det gå när inte haspen är på, som man säger.

Och i detta fall är det ett tillämpligt uttryck. Hade den varit på hade jag troligen haft två händer.

 

 

 

 




Prosa av Catharina Edin VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-25 21:19



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Denna midsommardag full av ...ja du vet...klarnade ord om det som kunde var varit annorlunda - jag gläder mig över det oförtäckta!
2011-06-26

  Nanna X
helt galet och underbart! jag applåderar din genreförnyelse : D
2011-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP