Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnväv himmelsvid

 

 

ur mina ensamvingar

bröts de vingpennor

med vilka jag målade 

vått i vått ur gråskalan

 

               *

 

det började sluta regna

först då jag befriat mitt sinne

för att se det ögonblick

då båda sidor gav och tog

 

               *

 

se ebb bli flod och solens koral

känna lyckorus i aftonljus

jag vågade bryta regnbågsmark

och du är den skatt jag fann

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av lisa"puzzle"svensson
Läst 655 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2012-01-05 17:51



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
vackert, vackert..tyckte om
2012-01-28

  Linda CH VIP
Strålande kärleksfullt och vackert skrivet!
2012-01-10

  Lorenzolars
Gillade
2012-01-09

  Jonas Hellström
Intressant sätt att lägga upp dikten på. Det finns en stegrad spänning vartefter man läser texten. Först i slutraden förstår man till fullo, att detta är en kärleksdikt (och dessutom en ovanligt finstämd sådan).

Många kända kärleksdikter går ju rakt på sak typ "Du är den ende..." och "Min älskling du är som en ros...". Här är det mera trevande.

De här raderna

"då jag befriat mitt sinne
för att se det ögonblick
då båda sidor gav och tog"

säger väldigt mycket. Att det som nu är - är så mycket bättre mot det som varit tidigare. Lycka i en ömsesidig kärleksrelation helt enkelt.
2012-01-06

    Birgersdotter VIP
Så vacker....ljuvlig
2012-01-05

  La Magnólia VIP
Mycket vackert och till brädden fyllt med kärlek ...
2012-01-05

  LenaJohansson VIP
vad fint...
2012-01-05

    ej medlem längre
Hjärtat tar ett glädjeskutt när jag läser!
Både inför texten och för din skull!

Kram
2012-01-05

  kerstin skriver VIP
en fin dikt som andas mycket kärlek
vackert

särskilt gillar jag kontrasten den första delen ger

// jag målade
vått i vått ur gråskalan //

till

// jag vågade bryta regnbågsmark //
2012-01-05

  Ex¤animo
jag vet vilken skatt du menar, och alla äkta skatter, blir flera... :-) vackert glimmande poetat...
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

lisa
lisa"puzzle"svensson