Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

icke många dagar kvar

 

 

 

och sedan fick jag tuberkulos
och har inga lungor längre -
och hjärtinfarkt och fettlever
stroke, adhd, reumatism, cancer

jag är alldeles tom

och nu ska jag ha
diabetes, emfysem och Parkinson

är det sagt

njursten, gallsten, mani
ett tag hade jag kräftpest och harpest

kroppen och själen
är icke lierade
de är utbrytare; storhetsvansinniga

illegala känslor
otillåtna tumörer; maligna
och en livmoder med syfilis och endometrios

när jag klagar får jag feber
och två ibumetin som sätter igång
en störtblödning i mitt magsår
jag har icke många dagar kvar

är det sagt -

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-27 21:47



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
ja men precis, ett barn med mûnschausens syndrom!
2011-06-27

  Ingela Svenson VIP
oj detta var då en hypokondrikers dröm, helt hejdlöst!;
2011-06-27

    ej medlem längre
Påminner mig om när jag gick på sjuksköterskeskolan och vi fick sjukdom efter sjukdom vartefter vi läste om dem. . .
2011-06-27

    ej medlem längre
Lika bra att göra slut på eländet med detsamma!
Så att man får det undanstökat, menar jag . . .
Dråpligt och mycket underhållande . . . :-)
2011-06-27

  Elaine.S VIP
En del får sin beskärda del av hur mycket som helst. En dikt som oroar.
2011-06-27

  thyra
Jag läser dina ord med ett allvar som jag egentligen inte vill känna. Helst skulle jag vilja le åt orden men ordet makaber tar över! Mycket bra skrivet tycker jag trots min känsla!
2011-06-27

  cilax VIP
Å, tycker mycket om den
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP