Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

strömlös

 

 

 

nattflickan har vaknat
svart himmel över fontanellen

strömlös kyrka vid bergets fot
där hon begravt sina brott

 

O svekfulla spade
med dina slöa kanter!

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-29 02:58



Bookmark and Share


    Ida Tisteltunga
Verjkligen gåtfull och skickligt skrivet.
Spaden hade kunnat vara det som som bevarar hemligheter, som ett lås eller människa.
Gräva ner sina brott? (vid en kyrkogård) Det låter ju som mord vid första anblicken men det kan vara. Kyrkogård kan ju också vara någonting. Kyrkogård för drömmar, för människor, o.s.v.
Jag har ingen aning, men det är ju charmen med dikter som dessa.
Som sagt, mycket gåtfull och mycket läsvärd.
2011-06-29

  Nanna X
fin
jag gillar raderna särskilt!
2011-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP