Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hejdå jantelagen

Hejdå Jantelagen
Känn dig slagen!
Jag flyger min kos, du så bedragen
Känslomässigt förstoppade & konflikträddas hemvist
Moffsa i dej en bajsbrun Twist

Ömka dig, Svedala land
Håll inne på din hjälpande hand
Kliv inte utanför normens ram
Neutral, lam

Pass på
Om du inte onda ögat vill få
Inget prat på bussen, förstå!

Konformitet
råder i Sveriges mentalitet
Normalitet

Kaprifoldoftandesommaren, njut, skratta, exotiskt klimat
Hösten kommer, slut dig åter in i kokongen, utan prat
Kylan, mörkret välkomnar dig in
Värmen, ljuset skrubba från ditt skinn

Sill, knäckebröd, barnbidrag - vad är det?
När svennenormen förbjuder dig att le




Bunden vers (Rim) av Äppelina
Läst 378 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-29 17:54



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
jag är glad jag inte är svensk, utifrån delvis de ovan anledningarna:)
2011-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Äppelina
Äppelina