Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Area 1.

Det fanns endast två lagar i Area 1,Londons underground värld,år 2030.Att döda eller dödas.Dev visste allt om detta då han hade varit en framgångsrik prisjägare i tio år.Hans motto var:"Vår kommunikation är över.Prata med min pistol istället".Han föredrog blodiga mord.Att hugga av tungor och därefter slita ut hjärtat var hans kännetecken.Antagligen berodde det på den skoningslösa värld han vuxit upp i.Ett långt smalt ärr på den vänstra kinden var en påminnelse att inte ens modern hade brytt sig. Som prostituerad hade hon haft sex med Devs pappa utan skydd.Kierran var en irländsk ganster och dessutom vampyr och det var från honom Dev hade ärvt det snövita håret,längden på två meter och de dödligt vassa huggtänderna."Dödsängeln" viskade de kriminella efter honom med respekt.Kvinnorna suckade längtansfullt.Dev hade en poets ansikte och grymma,aristokratiska läppar.Ofta vilade en cigarett mellan dem.Om det nu var någon som trots allt inte hade kände till den grymme irländaren blev denne snabbt upplyst.
Dev hade inga drömmar om att en gång kunna lämna Area 1.Dessutom hade han ingen aning om hur man levde ett vanligt lugnt liv.Långt inne i det sårade hjärtat bultade dock ett litet frö av hopp.

Londons flygplats:

Kara suckade av lättnad.Äntligen framme!Flygresan hade varit lugn och trevlig men en rastlöshet hade gjort sig påmind.En taxi stannade när hon vinkade med ena handen.Föraren tog emot resväskan och lade in den i baksätet.
"Jag hoppas allt har gått bra,"log han vänligt.Kara besvarade leendet och nickade."Jag har bokat ett rum på det största hotellet ni har i London."
"Jag måste varna er miss."Föraren hade fått en allvarlig glimt i ögonen nu."Gå inte till Area 1 som är Camdens nya namn.Det är de kriminella och prostituerades värld."
Kara rynkade lätt på pannan."Så de har tagit över från gotharna och de andra alternativa?"
Föraren nickade kort."Med våld,miss.Onödigt brutalt."




Prosa (Novell) av Vampyrens hjärta
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-04 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta