Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Angående bipolaritet

I bipolära så kallade sjukdomstillstånd kan den så kallade sjuke
vara i stämningslägen av upprymdhet & förtvivlan, samtidigt...

För min egen del känner jag det som att jag själv står med ena foten
"på den andra sidan" ... i mitt hjärta & själ ... i paradiset ... kärleken -
& med andra foten i den här väldigt underliga sjuka världen.

Så kallade bipolära personligheter kan ju vara en slags väldigt
känsliga & vakna mänskor ... som inte får ihop sitt rika inre med det yttre,
med sin omvärld ... & därför blir "sjuka"; deprimerade.

Bara några tankar hos mej.
Hur tänker du om detta?
 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-05 17:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Intressanta tankar du framför.

Jag tror det ligger mycket i det du säger, att vissa människor inte klarar av att begränsa sig för att bli (bara) en kugge i ett stort maskineri.

Jag håller med dig, den här världen är väldigt underlig och sjuk. Frågan är om det inte är friskare att INTE passa in!
2011-07-05

  PPQ
intressanta tankar, tack för att du delar med dig av dem
2011-07-05

  Ninananonia VIP
Ja det är nog just så som du känner tror jag

det är svårt att passa in i den här världen med alla ramar,tider och regler...det är inte konstigt att en del människor blir "sjuka"
som du säger... :I
2011-07-05

    ej medlem längre
Jag tror som dig , vad tror du :)) !?
Nej..vet så lite om det , är det samma som mano-
depressiv ? Tror jag såg ett program om detta !
2011-07-05

    ej medlem längre
tycker det är bra att du sprider en del information kring denna "sjukdom". Missförstånden och allmänhetens insikt är generellt sätt begränsad och behövs också som ett stöd för alla drabbade, också den nära omgivningen. Beträffande maniska skov och svåra depressioner tror jag med säkerhet framtidens forskning kan lösa, kanske med terapi och medicinering.
2011-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP