Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sex kaffekoppar med rosor på

sex kaffekoppar med rosor på
snirklade gammeldags rosor
mormors gamla koppar blir insvepta i gårdagens tidning
de rosa sportsidorna räckte precis
runtom dem
monotona rörelser
snurra och tryck till
snurra och tryck till
lägg i kartong
lägg i kartong
vet inte vad jag ska tycka och tänka
därför tänker jag inte
men det trillar tårar ändå
hur gärna man än vill packa är det svårt att få in att så många år ska ner i kartonger
så.många.år
jag kastar
och kastar
rensar ut
ser hur -91 försvinner bakom alla andra år
som rusat från oss
väger den trasiga koppen med namn på i handen
kommer ihåg när den köptes
kastar
vilka tallrikar ska jag ha, ska du ha, vill du ha? Får jag ta?
Kan jag ta assietterna i glas. jo
frostiga kanter slås in i mer papper
morgontidningarna ger många sidor att packa med
hur kom oktober den sjätte med, var det så länge sedan jag var vid tidningsinsamlingen
och assistenten fick jag ta.det är ju ändå jag som bakar.
ljusstakarna där.har alltid älskat dem. men de ska ju stå just där.
lämnar.
jag lämnar en hel massa bakom mig. kroppen känner det. kroppen bearbetar alla minnen medan
jag bearbetar tidningspappret
snurra och tryck till
snurra och tryck till




Fri vers av Lindalou
Läst 440 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-07-06 18:53



Bookmark and Share


  WyS VIP
Förändring, uppbrott, smärtsamt, minnen....bearbetning!
Avsked
Det som var
blev
är

Livet går vidare ,precis som livshjulet aldrig stannar!
2021-01-05

  stormengudrun VIP
Så ledsamt :-(
2018-09-12

  Mackan
Underbar text, så talande och så eknde i mitt inre kram
2016-04-20

  Piraya
så talande, så många känslor i så pass få ord.
känner så väl igen vad de förmedlar.
2011-07-16

  thyra
Dina ord väcker och ger mig samma känsla som jag hade för flera år sedan. Bra förmedlat! Bokmärker!
2011-07-06

  Koikoi
Oerhört uttrycksfullt skrivet. Texten känns i hela kroppen.
2011-07-06

  Larz Gustafsson VIP
"Breaking up is never easy, I know..." (ABBA)
2011-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou