Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad som ryms i mig

vad som ryms i mig
mängder
med ihopknycklade papper

allehanda
konstigheter
nedkladdat

Jag:
ojämnt svullen som en av
mjukisdjuren
man gjorde i slöjden


ihopsydd
lika slarvigt
som min oroliga själ och
såklart ungefär samma färgskala

magnifikblått

Nu:
jag lufsar omkring
fullvuxen
pulserande
mjukisdjuret
önskade att jag valt
träslöjd
istället

en staty i brons
på en parkering
gör ont på min tå
när jag trampar snett
på den

stål kan man kasta långt
och ha sönder saker
med
mjukisdjur
kan man krama

eller

kanske peta hål på
dra ut stoppningen
bit för bit
långsamt
så man ser allting
tydligt

vad som ryms i mig
kan du pilla ut
mina ihopknycklade papper
antekningar
ofullbordat
alltsammans men du kanske kan lägga pussel
du brukar ju gilla det

kanske
få till något
storartat

jag drömmer om det ibland





Fri vers av Aaxel
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-07 12:48



Bookmark and Share


  ester.b
/mjukisdjuret
önskade att jag valt
träslöjd
istället/

det var fint!
2011-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel