Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Väldans fritt efter Homeros


Odysséen part II: Pelida och Grädden

 

Sångman, sjung om den mö som ännu i skiftande öden

irrar omkring och letar i kök efter helande flöden

skumma flöden av flödeskum dissar hon på direkten

liksom dom som inte kan skilja på dialekten

sjung om grädden som brann, här hos Pelida Achilles

sjung om allt som hon gjorde, fast hon svårligen ville

vidbränd grädde är svår att tvätta från känsliga morrhår

liksom oljan från skålgropar, fordom värkande borrhål

 

Inte fan är det lätt att leva med grädde på nosen

inte vet la Pelida varthän hon ska styra sin kosa

nål i höstackar finner hon nog, men snubblar och tappar

tilltron till självet så lätt när hon icke spelar och rappar

kriget rasar ju än med den okända hästen från Troja 

fast han mest snackar skit och sjunger inställsam goja

grädden surnar nog snart, om inte mjölkmannen kommer

flyttar Pelida sin väg och börjar jobba på komvux




Bunden vers (Hexameter) av Nanna X
Läst 508 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-08 11:38



Bookmark and Share


  Jaseph
Gillar att dikten leker med
versmåttet, vågar att följa

Pelida nära och samtidigt
följa Homeros
2016-02-23

  stenhur VIP
Svallvågor svallar nog än efter grekiske diktarn Homeros
gott är att gunga i kölvatten skummande skönt liksom grädde
2011-07-08

  cilax VIP
väldans kul, gillar mycket
2011-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X