Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnets öventyr

Dripp dropp, dripp dropp
regnet öser ner.

Snabba steg mot bussen
våta kläder,
vått hår mot axlarna.
Plaskar friskt då våra flippflopp
pryder fötterna.

Några papper kopieras innan
din lilla hand sträcks fram.
"Kan jag kopiera min hand?"
"Nej, det går inte," svarar jag och ler.

Efter en liten stund du vill stanna och
rita. Hjärtan, hus med rosa fönster
och träd med burriga blad.
Roar dig med lite leksaker de har.
Skrattet blottar tänderna.

Åter igen ut i regnet mot nästa buss.
Väntar lite.
Dags för ny blomma.
Bussen kommer du säger:
"Varsågod".
Busschaffören skiner upp.
"Tack så mycket, denna blomma sparar jag
på ratten".

Ögonen skiner upp då vi möter en kompis
pratar lite innan vi hoppar av.

"Mamma, vet du en sak?"
"Jag vet inte vännen."
"Jag är glad du är min mamma."
Vi kramas och går hand i hand mot lägenheten.




Fri vers av Filosofen2
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-08 17:03



Bookmark and Share


  Anna*
Härligt fartfylld som avslutas med en fin närhet och värme! ♥
2011-07-17

  PPQ
vilken härlig text
2011-07-11

  Ari Viklund
Dripp-dropp är det inte här
för solen gassat har i dagar
och jag undrar om post har
funkat trots regnvädret där
2011-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2