Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insyn & utveckling - limerick

 


En syfabrik på Filippinerna
som brukade barn vid maskinerna
har synats i sömmarna
och borta är drömmarna
om de billiga söndagsgardinerna




Bunden vers (Limerick) av Daniel_78 VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-07-11 23:27



Bookmark and Share


  Janjohan
Helt i min smak! Applåd, med råge!
2011-07-12

  Janjohan
Helt i min smak! Applåd, med råge!
2011-07-12

    Tea Alex
Ja, jag tänker ofta att jag skulle vilja bli mer engagerad i hur kläder och sådant jag brukar egentligen skapades. Hur tillverkades det jag köpt? Önskar att det fanns något enkelt sätt att få reda på sådant.

Jag vet att det finns fair trade - mat, men kläder och sådant? Hm. Ibland kan jag tänka att det bästa kanske är att använda sådant man har tills det verkligen är utslitet - istället för att köpa nytt och byta ut sådant det egentligen inte är något fel på? Att det skulle lösa mkt av problemen? Att handla LITE och sällan men då vara petig?

Jag lyssnar en del på radio, och en gång var det någon som sa att förr talade man om "slit och släng"-kulturen. Nu däremot har vi gått över till "slänga direkt-kultur". Dvs vi sliter inte ens ut grejerna innan de slutar duga åt oss.
2011-07-12

  Anders Nordlander VIP
härlig limerick med en allvarlig underton!!!
2011-07-11

  Ingela Svenson VIP
ja det var inte bara komiskt denna gång, men en bra kombo!
2011-07-11

  Catharina Edin VIP
Vilken kombination! Av samhällskritik och humor - snyggt!
2011-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP