Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"HJÄRTATS TANKAR"

Som vindens sus i säven,

lik höstlövs lek i vind ...

Som tråd vid tråd i väven,

jag står vid högan lind ...

 

Som båten lättar ankar,

och släpper seglen fritt ...

Så formar minnen tankar

i sinnet, hjärtat mitt ...

 

Som älvdans kring en källa,

när stjärnljus strålar klart ...

Så svårt att återställa,

ett minne underbart ...

 

Som hjärtats tårar rinner,

för allt som var igår ...

Med solljus allt försvinner,

det än en gång blir vår ...

 

 

© La Magnólia




Bunden vers (Rim) av La Magnólia VIP
Läst 1018 gånger och applåderad av 41 personer
Utvald text
Publicerad 2011-07-13 13:45



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Så vacker dikt,berör hjärtat
En målande beskrivning av fagra sommar vindar.hav längtan om vår
Ljusa tider.
2024-02-29

  Maiah VIP
Underbar text med vackra sinnesupplevelser
2023-08-21

  Kristina Wallbing
Jag läser flera av dina dikter och imponeras verkligen av din förmåga att skriva på vers. Just denna är otroligt vacker! Jag hör musik i dina dikter!
2011-10-01

  Heikki Hellman
En sorglig höststämning men härligt skriven. Livet går vidare oberoende av årstider. Nästa vårens vårtecken finns redan snart i naturen! Bokmärker.
2011-08-11

  jörgen g
Makalöst vackert bildspråk! :)
2011-07-30

    maija tuori
Så vackert ,en smula vedmod...
2011-07-22

  walborg
Underbar poesi och en fantastisk bild i motljus!
2011-07-21

  Maj-Lis VIP
Så vackert ...och med en härlig rytm
2011-07-18

  Anna*
Underbar dikt som fått en välförtjänt stjärna med fina rim och skön rytm!
2011-07-18

    Birgersdotter VIP
så vacker......
2011-07-17

  Niclas Petersson VIP
Så vacker att den borde tonsättas.
Gillar. Mycket.
2011-07-15

  Järnkatten
Utsökt vackert skrivet, ett visst vemod men också mycken tillförsikt, förtjänar sin plats bland de Utvalda, bokmärkes!
2011-07-14

  erkki
Du ger oss utomordentligt vackra fragment ur din tankevärld. Kanske är det så här en god människa fungerar. Mängder av mer eller mindre realistiska tankefragment plockas upp och formuleras med empati och goda avsikter för omvärlden. I en mera konkret berättelse. I hjärnan.
Så har du fått till en fantastisk bild också! Strålande!
2011-07-14

  Bibbi VIP
Grattis också till:"UTVALDA TEXTER"!
2011-07-13

    Ken Cassel
står jag vid högan lind
plus
ett minne så underbart
:))
Annars helt perfekt, enligt mitt tycko

kramar!

Ken
2011-07-13

  Maria T
Grattis
Vacker bild
Mycket vacker dikt
2011-07-13

  mickech
Fina rim, bra innehåll och en bedårande bild!! Bravo!
2011-07-13

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-07-13

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bara musik som fattas!
2011-07-13

  Bibbi VIP
Störtskön.
2011-07-13

  wildah
Väldigt vackert!
2011-07-13

  Linda CH VIP
Du diktar så vackert och ljuvt. Underbara ord och fina rim och bilden är magisk! Att sparas!
2011-07-13

    ej medlem längre
Mmm...vackert!!! Längtansfullt
2011-07-13
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP