Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi skulle kunna

Vi skulle kunna göra en hel del mer än vi tror.
En hel del mer av det vi drömt om.
En hel del mer av det vi inte drömt om.
Lite av vardera.
Åka skridskor på vintergatan.
Rida ut i natten som Lady Godiva.
Göra Fröken Julie eller bada i en för het krater.
Bilda grupper och slå igenom.
Hamna i vilda diskussioner med de vi älskar.
Med varandra.
Vi skulle kunna älska varandra.
Bryta arm.
Slå kroksben.
Bli bjudna på te och visdomsord av någon äldre.

Få aha-upplevelser och förstå att vi ännu
hade något att lära.
Att vi inte vet allting än.
Få veta att om vi blöter våra
fingertoppar och drar dem genom en ljuslåga
så bränner vi oss inte (har ni provat?)

Vi skulle kunna leka Medea fast vi vet
att det hon gjorde var fel
bara för att det aldrig har hänt
att det bara var på låtsas
och när det bara var på låtsas
då rättfärdiggör man inte hennes elaka handlingar när
man leker men man lever ut lite spänning lite ilska i ens själ.
Vi skulle kunna fånga fånga fjärilar
och pussa dem lite på vingarna
ge dem lite kärlek
och sen låta dem flyga vidare

Vi skulle kunna blåsa såpbubblor vid våra dödas gravar.
Det skulle inte störa någon.
Det skulle bara vara vackert.
Vi skulle kunna så mycket.
Smeka varandras kinder och säga
att vi duger som vi är,
inte för att vi är som vi är
utan för att vi är vi




Fri vers av Vickin
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-14 05:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow wow, ... dikten säger så mycket fint, tänk att livet är så stort
2011-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Vickin