Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fu som i Fuji

 

Den japanska bokstaven FU

som i Fuji

som är så svår att forma i

många munnar

 

Den ligger mellan F och H

?

 

Lösningen är enkel

Tänk att du ska blåsa ut

ett tänt ljus med bokstaven F

och sedan med H

och misslyckas med båda

 

Vänd på steken

Blås ut ljuset som du brukar

och kom ihåg hur du formar

din mun när du gör det

 

Då kan du säga FU

som i Fuji

som är så svår att forma i

många munnar




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-14 12:52



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Den var god.
Påminner mig om en lurig rysk vokal, som man kan öva in med en penna på tvären i munnen, som ett betsel.
2011-07-14

  Minkki VIP
Det var det roligaste rim
jag nånsin sett,
ett frågetecken som trim-
mar läsarmunnar
att säga Gunnar
hoh-hi, blev visst skrattmätt
för ett litet tag,
men säga FU kan inte jag ;-(
2011-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström