Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kanske du borde knullat något annat


när solen sticker sin kos och de fagra damerna
sätter igång med sitt spel till odds
omöjliga att slå
och det du anser vara ditt
slutat brinna
kanske du borde knullat något annat

och när senaste numret av råd och rön säger dig att
du
har 22 avbetalningar kvar
på en dålig tvättmaskin
kanske du borde lämnat in medan
tid var;
om du talar med mig förslår jag
repet, ty snaran är enkel att knyta
och priset på pistoler stiger med börsen
och tågen står stilla för jämnan
men kanske du borde
låtit henne gå, då
med kvinnor det är så
att hur du än gör står
du dig slätt om du håller för hårt;
och när gräsmattorna växer sig höga,
fisken retsamt vickande simmar bort
och skuggorna och regnet över dig
och allt ditt förstånd
all din kärlek, din själ
förtorkar som midsommarblomster
i juli
på ängar lite varstans,
inser du din existens
bleka omärklighet

i galenskapen
finner du glimtar av
magi och häpnad,
lite varstans sker födelsen av stora
ting,
men icke bland de orakade männen
genom skitiga
barspeglar
drickande och spanande och
jagande liksom hungriga lejon
alla säger dig:
kanske du borde knullat något annat

därtill ligger din älskade i andra sängar
lyxigt omhändertagen,
dina ben har gått sin sista marsch
kanske du borde tänkt tanken tidigare . . .
men du vet,
priset är aldrig det rätta
och kärleken svår,
livstid den enda domen
och när natten blir din sjal, din koja,
blir ditt hus, dina väggar
ditt enda svärd
borde du kanske
lämnat in medan tid var

cigaretterna flyr munnarna och röken
slingrar sig uppåt
när barerna fylls, fylls
och kärleken fyller föga,
kvinnorna fyller föga,
och du
drickandes
lika delar avsmak och bitter lemon
lyssnar på pianisten som med döden i sin andedräkt
säger dig:
kanske du borde knullat något annat

eller kanske inte knullat
alls
när du berövas dina sista slantar
lutande
drucken
smått galen
och kedjad
till denna
maskin




Fri vers av Niklas H
Läst 389 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-07-18 23:25



Bookmark and Share


  Emme VIP
Snyggt vännen :-)
2011-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H