Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto: Peter Garheden

Redigering: Queenia




.. så där som trasor gör...

 

 

... om det vore så

att jag inte kunde skriva ett ord mer

och jag förtorkade som en trasa,

hängandes på min lina...

 

... skulle du rädda mig då?

 

Skulle du rädda mina ord,

mina tankar,

från döden?

 

Skulle du bry dig,

du som säger dig älska

och måna om

mitt väl och ve?

 

 

Nä, jag tror inte det.

 

För jag vill fladdra för vinden,

leka med elden,

gråta med älvorna,

dansa med regnet!

 

Jag vill LEVA i livet

och känna, smaka, skriva,

MÅLA allt det där som man inte gör...

 

... då man hänger på linan,

och torkar sönder,

så där som trasor gör....

 

 





Fri vers av queenia
Läst 977 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2011-07-19 04:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark & berörande poesi.
Bokmärks<3
2016-03-27

    Lars G Andersson
Mycket bra. Liderlig passionerad dikt. Balanserar på en slak lina av utsatthet. Även denna dikt kunde med fördel ställas ut
2013-11-11

  kjell-åke bearfoot VIP
Du behöver inte hänga som en trasa
för att bli varm vid min brasa
Jag låter alla som är snälla
rättvist få gnälla
Måla hela värden i godhet
och främja den från ondhet
FÖR JAG BRYR MIG
OM DU BRYR DIG
från mig till dig, en kram
om den ryms inom din ram
2013-11-04

    ej medlem längre
Jag tror att jag skulle försöka rädda dej! Har hänt förr kommer att hända igen
2013-11-02

  Connie
Du är en riktig livskonstnär, känsligare än den finaste kompassnål. Sårbarare än självaste såret i din själ. Du vågar att visa din svaghet!


2013-10-23

  Sofhia Wirström
levande rader
som ger tid till eftertanke
precis som livet är
bra skaldat
2013-10-22

  mare VIP
Mycket stark och levande dikt, ser ut som du är en ängel som flyger ;)
2011-07-20

    ej medlem längre
Den här borde du få en stjärna för!
2011-07-20

  Nikolai Jungsin VIP
Viljestyrka
målmedvetenhet.. mitt i en vilsen rädsla...
2011-07-20

    Vittra
Vilken häftig bild! :)
2011-07-20

  Lars Hedlin
Inlidat med en färgnyans av livet! :)
2011-07-20

  Ninananonia VIP
Vackert... målar du..
2011-07-19

  sangel
Oerhört starkt. Varje rad landar i själens och det levande livets djup
2011-07-19
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia