Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De brändas hotell

Hotellet står i lågor
denna ensliga natt
allting är förlorat
jämrar sig gör en katt

Han vandrar gatan ner
där tryggheten bränns
minnena rullar vid kinden
ingen vet hur det känns

Det började som vanligt
ett rum och en flaska Rosita
de älskade i skymningen
och väggarna lyste så vita

Kärleken den förbjudna
mellan man och kvinna
kan ge liv dimensioner
svårt för många att finna

Utmattade de somnar
med cigaretter som glöder
lågorna de reser sig
och himmelen den blöder

Straffar sig gör synden
ganska märkbart ibland
likt vågen som sköljer
hårt mot kärlekens land

Klockorna de klämtar
för något som var rent
en kärlek som slumrar
men alldeles för sent

Hotellet står i lågor
denna ensliga natt
han vandrar gatan ner
jämrar sig gör en katt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 483 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-07-20 04:32



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Så förfärande hemskt hujedamej!
sannerligen dramatik som fångar
din penna är lysande Uljo!!applåder!
2011-07-21

  Yrre VIP
Å spännande och en smula ledsam text, mycket bra!!
2011-07-20

    ej medlem längre
Bra och mycket tänkvärd dikt!

"Straffar sig gör synden
ganska märkbart ibland
likt vågen som sköljer
hårt mot kärlekens land"
2011-07-20

  Ninananonia VIP
Dramatiskt hotell...

Mycket bra... :)
2011-07-20

  mare VIP
Så kan det gå, och så kan det bli, deras hetta verkade intensiv ;)
2011-07-20

    ej medlem längre
Dramatik, kanske snedsteget gav en sådan inre effekt?
2011-07-20

  anits VIP
En mycket dramatisk och tänkvärd dikt
2011-07-20

  Eva Helene VIP
Tänkvärd, lätt surrealistisk dikt.
2011-07-20

  walborg
Ett drama väl beskrivet i kontrasterna.
2011-07-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO